Friday 11 March 2016

Het staat in ons sportieve geheugen gegrift: na een nagelbijtende race verovert Evi Van Acker de bronzen medaille in de laser-radial klasse op de Olympische Spelen 2012 in Londen.

De zeilsport scheert duidelijk hoge toppen. Bovendien staat met onder meer Emma Plasschaert de opvolging al klaar. Om deze toppers zo goed als mogelijk te ondersteunen, maar ook om de opkomende talenten alle kansen te geven, zorgt de Vlaamse overheid voor een structurele ondersteuning van de topsportwerking in het zeilen.

Want zeilen is één van de 10 focussporten in de Olympiade 2013-2016. Vlaanderen investeert met andere woorden volop in de zeilsport in functie van topsportresultaten op EK's, WK's en de volgende Olympische spelen. We doen dat uiteraard omdat de topprestaties van onze atleten deze steun verdienen, en omdat onze topsporters Vlaanderen op de internationale sportkaart zetten.

Maar wanneer topsporters knappe resultaten neerzetten, zijn zij niet alleen ambassadeurs voor Vlaanderen, maar ook voor hun sport. Ze inspireren jongeren om in hun voetsporen te treden en doen het enthousiasme van de wedstrijden overslaan op mensen van alle leeftijden en alle maten, zodat elke Vlaming goesting krijgt om te sporten. Daar kan geen promotiecampagne tegenop!

Ik wens alle watersporters nog enorm veel zeil, surf en ander watersportplezier toe. Geniet van het water, geniet van de wind, geniet van de uitdaging en de inspanning, kortom geniet van jullie sport!

Philippe Muyters,
Vlaams minister van Sport

Designed by Idesignit