Saturday 13 January 2018

Aan de andere kant van het water zingen ze maar wat graag “Brittania rules te waves”. En ook onze noorderburen gaan prat op hun verleden als grote zeevarende natie. Wij Vlamingen – van nature een stuk bescheidener – lopen misschien minder te koop met onze nautische exploten, maar onze liefde voor de zee is er niet minder om.

Niet alleen trekken we op zomerse dagen graag in dichte drommen naar het strand, of waaien we op herfstige dagen uit langs onze 67 km kust, maar heel wat Vlamingen hijsen ook wat graag de zeilen en kiezen het ruime sop. En terecht. Dansend met de golven, gedreven door de wind: zeilen moet zowat de meest poëtische van alle sporten zijn.

Vanuit Vlaanderen blijven we sterk inzetten op de zeilsport. We blikken dankbaar terug op de inspirerende successen van Evi Van Acker maar kijken meteen ook al vol verwachting uit naar het moois dat onze aanstormende talenten ons de komende jaren kunnen brengen.

Laat u niks wijsmaken. Vlaanderen is wel degelijk een land van de zee. Onze duizenden zeilers en surfers bewijzen dat elke dag.

Philippe Muyters,
Vlaams minister van Sport

 

Designed by Idesignit